NADA uddannelse til alle vores Bostøttemedarbejder

11. oktober 2020
Vi deler lige denne gode nyhed, der nu også kommer alle borgere tilknyttes vores Bostøtteteam til gode.

Den seneste måned har vores Bostøtteteam været afsted på kursus i NADA behandling med underviser Kirke Hyllinge, Mariager. Alle 8 er nu godkendte NADA instruktører og vi ønsker dem alle et stort tillykke.

Hvad er NADA-Akupunktur?

NADA er kort fortalt øreakupunktur. Det er en behandlingsform, som har til formål at afbalancere og styrke kroppens funktioner. Metoden stammer helt tilbage fra 1970’erne, men bruges stadig flittigt i dag. NADA-akupunktur kan bl.a. bruges i forbindelse med stress, afhængighed, angst, depression, søvnløshed, personlig udvikling og psykiatriske symptomer. NADA er en non-verbal metode med fokus på recovery, empowerment samt personlig udvikling, som øger udbyttet af de eksisterende tilbud og behandlingsmetoder.

NADA-akupunktur har i mange år været en del af behandlingstilbuddet på VoksenBøgen, og erfaringerne er gode. Vores personale uddannes som instruktører og arbejder målrettet med at inddrage akupunkturen i hverdagen og i kontinuerlige forløb med borgerne.

NADA-Akupunktur punkter og forløb

Under NADA-behandlingen sættes fem sterile engangsnåle i hvert øre. Borgeren vil mærke nogle små stik, når nålene sættes i, men det forsvinder hurtigt igen. Nålene skal sidde i ørene i 45 minutter, og for at få den fulde effekt af behandlingen, bør borgeren sidde stille og slappe af imens. Behandlingen er som udgangspunkt en nonverbal proces – det betyder ikke, at der ikke må tales imens, men blot af effekten er størst, hvis samtalen begrænses, og borgeren får lov til at slappe af under behandlingen. På den måde er behandlingen også med til at skabe en ro og nær kontakt mellem personalet og borgeren, eftersom det stille samvær i sig selv kan have en beroligende effekt.

I NADA-akupunktur arbejder vi med fem punkter, som har hver sine positive egenskaber. De fem punkter er:

  • Sympatikus, som giver sindsro
  • Shen Men, som øger ens tålmodighed
  • Nyren, som giver viljestyrke og visdom
  • Lungen, som giver mod og lindrer sorg
  • Leveren, som giver accept og mindsker vrede

Vil du vide mere om NADA så tryk her

Del indhold